Mobiltelefon
+86 186 6311 6089
Ring oss
+86 631 5651216
E-post
gibson@sunfull.com

Hva er de forskjellige typene væskenivåsensorer?

Ulike typer væskenivåsensorer inkluderer:

Optisk type

Kapasitiv

Konduktivitet

Diafragma

Flyteball type

 

1. Optisk væskenivåsensor

Optiske nivåbrytere er solide.De bruker infrarøde lysdioder og fototransistorer, som er optisk koblet når sensoren er i luften.Når sensorenden er nedsenket i væsken, slipper det infrarøde lyset ut, noe som får utgangen til å endre tilstand.Disse sensorene kan oppdage nærvær eller fravær av nesten hvilken som helst væske.De er ufølsomme for omgivelseslys, upåvirket av bobler i luft, og upåvirket av små bobler i væsker.Dette gjør dem nyttige i situasjoner der tilstandsendringer må registreres raskt og pålitelig, og kan fungere pålitelig i lange perioder uten vedlikehold.

Ulempen med en optisk nivåsensor er at den kun kan fastslå om det er væske tilstede.Hvis det kreves variable nivåer (25 %, 50 %, 100 % osv.) krever hver en ekstra sensor.

2. Kapasitiv væskenivåsensor

Kapasitive nivåbrytere bruker to ledere (vanligvis laget av metall) i en krets med kort avstand mellom dem.Når lederen er nedsenket i en væske, fullfører den en krets.

Fordelen med en kapasitiv nivåbryter er at den kan brukes til å bestemme stigning eller fall av væske i en beholder.Ved å gjøre lederen i samme høyde som beholderen kan kapasitansen mellom lederne måles.Ingen kapasitans betyr ingen væske.En full kondensator betyr en full beholder.Du må registrere "tom" og "full" målinger og deretter kalibrere måleren med 0% og 100% for å vise nivået.

Selv om kapasitive nivåsensorer har fordelen av å ikke ha noen bevegelige deler, er en av ulempene deres at korrosjon av lederen endrer kapasitansen til lederen og krever rengjøring eller rekalibrering.De er også mer følsomme for typen væske som brukes.

v2-a6f995a6d2b49195ef07162ff5e60ea2_r

3. Ledende væskenivåsensor

En ledende nivåbryter er en sensor med en elektrisk kontakt på et spesifikt nivå.Bruk to eller flere isolerte ledere med synlige induktive ender i et rør som går ned i en væske.Jo lengre bærer lavspenningen, mens den kortere lederen brukes til å fullføre kretsen når nivået stiger.

Som kapasitive nivåbrytere, er ledende nivåbrytere avhengig av væskens ledningsevne.Derfor er de kun egnet for måling av visse typer væsker.I tillegg må disse sensorsensorendene rengjøres regelmessig for å redusere smuss.

4. Membrannivåsensor

Membranen eller den pneumatiske nivåbryteren er avhengig av lufttrykk for å skyve membranen, som går i inngrep med en mikrobryter i enhetens kropp.Når nivået stiger, stiger det indre trykket i deteksjonsrøret til mikrobryteren eller trykksensoren aktiveres.Når væskenivået synker, synker også lufttrykket og bryteren kobles fra.

Fordelen med en membranbasert nivåbryter er at det ikke er behov for strømforsyning i tanken, den kan brukes med mange typer væsker, og siden bryteren ikke kommer i kontakt med væsken.Men siden det er en mekanisk enhet, vil den kreve vedlikehold over tid.

5. Flytende væskenivåsensor

Flottørbryteren er den originale nivåsensoren.De er mekaniske enheter.En hul flottør er festet til en arm.Når flottøren stiger og faller i væsken, skyves armen opp og ned.Armen kan kobles til en magnetisk eller mekanisk bryter for å bestemme på/av, eller den kan kobles til en nivåmåler som stiger fra full til tom når nivået synker.

Den sfæriske flottørbryteren i toaletttanken er en svært vanlig nivåsensor.Sumppumper bruker også flytebrytere som en økonomisk måte å måle vannstand i kjellerkum.

Flottørbrytere kan måle alle typer væske og kan utformes for å fungere uten strømforsyning.Ulempen med flottørbrytere er at de er større enn andre typer brytere, og fordi de er mekaniske må de serviceres oftere enn andre nivåbrytere.

塑料浮球液位开关MR-5802


Innleggstid: 12-jul-2023