Mobiltelefon
+86 186 6311 6089
Ring oss
+86 631 5651216
E-post
gibson@sunfull.com

Fem forskjeller mellom et ledningsnett og en kabelenhet

Begrepene ledningsnett og kabelmontering brukes ofte om hverandre, men de er ikke de samme.I stedet har de klare forskjeller.I denne artikkelen vil jeg diskutere fem hovedforskjeller mellom et ledningsnett og en kabelmontering.

Før jeg begynner med disse forskjellene, vil jeg definere en ledning og en kabel.En ledning er en enkelt tråd av en elektrisk leder, typisk kobber, aluminium eller noe stål.En kabel er en bunt med ledninger med to eller flere isolerte ledninger pakket inn i en kappe.De fleste kabler inneholder en positiv ledning, en nøytral ledning og en jordingsledning.

Fem viktige forskjeller mellom et ledningsnett og en kabelenhet:

1.Environments – Hver av dem brukes i ulike miljøer.Ledningsnett gir minimal beskyttelse for ledninger.Dens formål er å organisere ledninger og kabler effektivt.Det kan ikke beskytte dem mot ekstreme temperaturer eller friksjon mellom hverandre.De er grunnleggende brukt til innendørs bruk.

Kabelsamlinger beskytter alle produktene under de mest ekstreme forhold og er ideelle for utendørs bruk.Det er en høy-nivå motstand mot eksterne variabler som varme, støv og fuktighet.Den beskytter også ledningen og kablene mot friksjon og korrosjon.

2. Kostnad – Ledningsnett er en rimelig elektrisk løsning som best holder elektriske kabler og ledninger organisert.Ved å bunte disse ledningene og kablene sammen, kan ingeniører holde ledningssystemene organisert.Den konsentrerer seg ikke om å gi ekstra beskyttelse til ledningene og kablene og krever vanligvis mindre materiale og innsats.Dermed koster det mindre sammenlignet med kabelmonteringen.Selv om den er kostnadsvennlig, er den fortsatt avhengig av type, antall og kvalitet på kabler, ledninger eller kontakter som brukes i produksjonen.

Imidlertid er kostnaden for kabelmonteringen tilfredsstillende på grunn av den ekstra beskyttelsen den gir.Kabelsammenstillinger gir mer kraftfull beskyttelse ved å holde komponentene tettsittende innenfor en robust ytre kappe.I tillegg er kabelmontasjer ment å brukes i krevende miljøer der ting som varme, friksjon eller fuktighet kan slite ut en kabel eller ledning utidig.

3. Fysiske egenskaper – Den vesentlige forskjellen mellom et ledningsnett og en kabelenhet er deres fysiske egenskaper og funksjon.Et ledningsnett tilbyr et deksel som omslutter enkeltkabler, vanligvis fra samme materiale som brukes i en kabelmontering.Man kan se og fjerne en individuell kabel fra et ledningsnett.Til sammenligning har en kabelenhet flere ledninger, men er bundet sammen av en enkelt ekstern hylse.Den kommer som en eneste tykk ledning.

4. Produkter – Mange av våre daglige husholdningsprodukter og verktøy bruker ledningsnett.Disse produktene er datamaskiner, TV-er, skjermer, mikrobølgeovner og kjøleskap.Disse produktene bruker ledningsnett i stedet for kabelsamlinger fordi disse produktene kommer med et beskyttende skall, som fjerner kravet om ekstra beskyttelse.Ledningsnett er også til stede i de fleste biler og fly.

Kabelsammenstillinger brukes for alvorlige miljøforhold eller ekstreme temperaturendringer.I tillegg bruker mange tunge industrier som medisinsk, militær, romfart og konstruksjon generelt kabelmontasjer i sine produksjonsprosesser.De trenger kabelen for å beskytte områder som den elektriske strømmen i ledningene eller kabler.De er perfekte for høyhastighets dataoverføringer.


Innleggstid: 21. februar 2024